Svet-Stranek.cz
přijedeme, vykopeme, odvezeme, postavíme
DELTASTAVBY

REALIZACE GABIONŮ:přijedeme, vykopeme, odvezeme, postavíme

REALIZACE GABIONŮ

Gabionové opěrné zdi:

Moderní řešení pro inženýrské, vodohospodářské a pozemní stavby 

Gabionové zdi jsou osvědčeným funkčním stavebním prvkem. Tradičně se používají ke zpevňování svahů a terénu, k vyztužování komunikací, křídel mostů nebo břehů vodních toků. Uplatnění najdou i u rodinných domků, při budování zahrad nebo úpravách terénu.

Konstrukce gabionových opěrných zdí:

Prvotřídní vlastnosti propůjčuje gabionovým zdím jejich důmyslná konstrukce. Skládají se z drátokamenných prvků (krychle, kvádry). Jednotlivé gabiony jsou vyrobené z kvalitního pozinkovaného drátu. Konstrukce se plní lomovým nebo přírodním kamenem, zeminou či recyklátem. Odolnost a pevnost přední svislé stěny vůči deformaci záleží na sponu. Jeho kvalita zajišťuje tvarovou stálost konstrukce.

Gabionové ploty:
Gabionové ploty jsou dnes trendem při výstavbě oplocení. Staví se z gabionových košů vyplněných kamenivem. Koše mohou být i bez výplně a následně osázeny rostlinami (gabionové treláže). Využít lze také gabionové plotové systémy.

                Hlavní výhody gabionových plotů:

Ploty z gabionů jsou oblíbené kvůli rychlé, čisté a suché výstavbě, nadčasovému vzhledu, příjemné ceně, dlouhé životnosti a bezúdržbovým vlastnostem. Působí přírodním dojmem, souzní s exteriérem, jsou ekologické. Gabionové ploty jsou designová záležitost, je to moderní a žádaný způsob oplocení pozemku.

Gabionové obklady:
Gabionové obklady se hodí na obložení opěrných stěn, soklů, fasád stávajících staveb, schodů nebo teras. Výsledek působí nadčasově, designově a ekologicky. Pozinkované sítě a kamenivo jsou zcela bezúdržbové a díky nízké hloubce gabionu (běžně 20 cm) ušetříte místo.

Hlavní výhody gabionových obkladů

Obložení z gabionů má moderní a přírodní vzhled, který souzní s terénem i zahradou. Kámen do gabionů si můžete vybrat, zvolit si jeho velikost i odstín. Gabiony můžete kombinovat i s dalšími typy materiálů. Montáž je suchá a nenáročná, nemusíte čekat na jaro. Vedle gabionových obkladů jsou oblíbené také gabionové treláže, tedy gabionové koše bez kamenů, do nichž se zasadí rostliny. Treláže lze kombinovat s běžným gabionovým plotem nebo obkladem.

                           Gabionové dekorace:

Gabiony slouží nejen pro výstavbu opěrných zdí a plotů. Stále častěji se používají jako designový prvek. Gabionové dekorace mohou výrazně pozvednout vaši zahradu, vytvořit zajímavý zahradní element, který bude nápaditý, a přitom bude působit přirozeně.

        Neotřelé gabionové dekorace!!!

Gabionové dekorace jsou oblíbené, protože nenarušují ekosystém, souzní s přírodou a jsou ekologické. Platí, že fantazii se meze nekladou. Gabiony mohou důmyslně vyřešit terénní nerovnosti, můžete z nich vystavět zahradní zídky, obložit záhony nebo bazény. Aby byly úpravy dokonalé, je třeba zkušenost a zručnost. I zpracování malých rozměrů je totiž technicky náročné.


Máte zájem o stavbu z Gabionu? napište nám na email nebo volejte  ,  cenovou nabídku Vám přijedeme udělat na místo , kde chcete tyto krásné a zajímavé stavby realizovat.
návštěvníků stránky
celkem56 678
tento týden38
dnes38
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie. OK